TİB artık FETÖ ile mücadele için kullanılacak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz Kalkışmasından önce kullandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binası, artık FETÖ ile mücadele için kullanılacak. Emniyet'e devredilen binaya Siber Suçlarla Mücadele Dairesi taşınacak. Özel şifreli iletişim ağının kurulduğu merkezde ilk olarak FETÖ soruşturmasında el konulan 500 bin dijital verinin çözümü yapılarak dava dosyasına konulacak.

TİB artık FETÖ ile mücadele için kullanılacak

FETÖ’nün usulsüz dinlemelerde üs olarak kullandığı Gölbaşı’ndaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binası, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından kapatılan binaya, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Dairesi taşınacak.

Kararın ardından ülke genelinde her türlü siber suçla mücadele eden Siber Suçlarla Mücadele Dairesi yerleşkeye taşınma sürecini başlattı.

TİB binasının devredilmesi sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, siber güvenlik kapsamında yeni sistemleri binaya yerleştirdi.

Veri akışının sağlandığı fiber optik kablo ve sistemlerde de yenilenme yapıldı. Özel şifreli iletişim ağı oluşturulan binadaki bilişim güvenliği sistemi üst düzey noktaya getirildi.

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, taşınmayla birlikte FETÖ soruşturmaları öncelikli olmak üzere çalışma yoğunluğunu artıracak.

Halen yılda en fazla 45 bin dijital veriyi çözme kapasitesi binaya yerleşilmesi ve yeni personel takviyesiyle ortalama 10 kat artacak.

Taşınma sürecinin ardından 15 Temmuz'dan sonra başlatılan soruşturmalarda el konulan 500 bin dijital verinin yaklaşık 1 yıl içinde çözümü yapılarak yargılamaların yapılacağı dosyaya girmesi öngörülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# tib # fetö ile mücadele