YGS, TUS dahil 38'ini daha çalmışlar

KPSS soruşturması kapsamında ÖSYM çalışanlarının bilgisayarlarını inceleyen bilirkişiler gerçeği ortaya çıkardı. Sadece KPSS değil, 38 sınavın daha soruları sızdırılmış.

YGS, TUS dahil 38'ini daha çalmışlar

2010 yılında yapılan KPSS sınavının soruları çalındı. Bilirkişiler ise başka sınavlarda da benzer durumun yaşandığını saptadı.

KPSS soruşturması kapsamında yapılan incelemeler sonucu, başka sınav sorularının sınavdan önce bazı kişilere sızdırıldığı tespit edildi. Bunun üzerine ÖSYM personeli mercek altına alındı. Savcılığın verdiği talimat doğrultusunda personelin bilgisayarları incelendi. Bilirkişiler, sadece KPSS sorularının değil, 2010 yılında yapılan 38 sınavda daha, soruların sızdırıldığını tespit etti.

ÖSYM çalışanlarının bilgisayarlarında, bu 38 sınav ile ilgili belgeler aranmaya başlandı. Yapılan son çalışmalardan sonra bilirkişi raporunu tamamlayarak, savcılığa teslim edecek.

Soruları çalınan 38 sınav arasında, Yükseköğretime Geçiş, Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı, Tıpta Uzmanlık Eğitimi, Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavı gibi sınavlar da bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# ygs # TUS