Baykal'dan vekillere mektup: Seçilmem halinde...

CHP’nin Meclis Başkanı Adayı Deniz Baykal milletvekillerine mektup gönderdi. Baykal, mektubunda, seçilmesi halinde tarafsız olacağını, Anayasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğü ve demokrasi ilkeleriyle çerçevelenen bir görev anlayışı içerisinde çalışacağını belirtti.

Baykal'dan vekillere mektup: Seçilmem halinde...

Liderler turunun ardından CHP’nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal milletvekillerine mektup gönderdi.

Milletin yüzde 95’inin iradesinin 7 Haziran seçimleriyle Meclis’e yansıdığını söyleyen Baykal, 25’inci dönem parlamentosunun özel bir ağırlık taşıdığını belirtti. Baykal mektubunda tek parti döneminin bittiğini, kuvvetler ayrılığı prensibinin daha belirgin bir şekilde kendisini hissettireceğini ifade etti.

Baykal, seçilecek Meclis Başkanı’nın tarafsızlığının zorunlu olduğunu kaydetti. Baykal, "Meclis Başkanı’nın olası iktidar ile muhalefet ve bütün siyasi partiler karşısında tam bir tarafsızlıkla, Anayasa, İç Tüzük, temel hak ve hukuk prensipleri ve demokrasi ilkeleriyle çerçevelenen bir görev anlayışı içerisinde çalışması zorunluluktur" dedi.

Deniz Baykal mektubunda, parlamentoda karşılıklı saygı ve uyumlu işbirliği ortamının oluşmasına katkı yapmanın görevi olacağını da vurguladı.

Öte yandan, Reuters’ın Meclis Başkanlığı tartışmalarıyla ilgili bir analiz haber yayınladı. Haberde, AKP’nin adayı İsmet Yılmaz’ın iddialı bir isim olmadığı, bu durumun AKP-CHP koalisyonu ihtimalini güçlendirdiği kaydedildi. HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr

# Baykal