İZBAN’DA grevsiz uzlaşma sağlandı

İzmir’in raylı ulaşımının omurgası olan İZBAN’da 5‘inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Sözleşme süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Emekçiler maaş ve sosyal haklarında kazanımlar elde etti.

İZBAN’DA grevsiz uzlaşma sağlandı

Haber: Özgür Doğu Saymaz

İzmir’de 330 işçiyi ilgilendiren İZBANtoplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. İZBAN yönetimi ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki 3’üncü ve 4’üncü dönemi grevle sonuçlanan toplu iş görüşmelerinin 5’inci döneminde uzlaşı çıktı.

Sözleşme süresi 3 yıla çıktı, İZBAN işçilerinin maaş ve sosyal haklarında kazanımlar elde etti.

Yeni dönemde zamlar yıllık değil 6 aylık sürelerde yapılacak. İşçiler maaşlarını 1’inci yıl ilk 6 ayda 600 lira seyyanen, 2'nci 6 ayda ise 150 lira artı yüzde 8,36 zamlı olarak alacak. İlk yıl sosyal haklara da yüzde 30.37 zam yapıldı.

İkinci yılın iki dilimde de maaşlar 50 TL artı enflasyon oranında artacak. İkramiye gün sayısı ikinci yılda 100 günden 106 güne çıkacak. Sosyal paketlere de aylık 350 lira eklendi.

Sözleşmenin 3. yılında da 2 dönem enflasyonun yanı sıra 50’şer liralık zam uygulanacak. 3. Yıl sosyal haklara aylık 450 lira daha artacak. İkramiye gün sayısı da 106’dan 112’ye çıkacak.

# ikramiye # işçi # grev # maaş # toplu iş sözleşmesi # sözleşme # demiryoliş # izban # sosyal hak