ARD, ABD-PKK ilişkisini ifşa etti

Almanya'nın bir numaralı devlet televizyonu ARD, en çok izlenen programında Amerika ile PKK ilişkisini teşhir etti. Panaroma isimli programda, Amerika'nın PKK bağlantıları açıklandı, PKK'ya yapılan silah yardımları vurgulandı. Örgüt "taşeron" olarak tarif edilirken, Amerikalı yetkililerin açıklamalarına da yer verildi

Dosya haber 6 dakika 3 saniye. Yayınlandığı televizyon Almanya'nın bir numaralı devlet kanalı ARD.

ARD’de, 26 Ekim’de yayınlanan bir haber programında, Amerika'nın terör örgütü PKK’yı nasıl yönettiği ele alındı. Panorama isimli programda, PKK terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde ABD önerisiyle isim değişikliğinden, PKK/PYD’ye gönderilen Amerikan silahlarına değin ayrıntılar Alman kamuoyuna anlatıldı.

Stefan Buchen ve Karaman Yavuz’un hazırladıkları haber, PKK’nın faaliyetlerini Suriye’nin kuzeyine genişlettiğini belirterek başlıyor. Muhabirler, “Farklı isimler kullanıyor, ama herkes buradaki güçlerin PKK olduğunu biliyor” ifadelerini kullanıyor.

PYD’nin Rakka’da çekilmiş videolarını "kana susamış propaganda videoları" olarak adlandıran haberde, PKK’nın yalnız olmadığı belirtiliyor ve "Yanlarında büyük bir güç vardı; ABD. Yani emperyalist dünya gücü ABD." ifadelerine yer veriliyor.

"Amerikan Özel Kuvvetleri, burada antiemperyalist PKK’nın müttefiki" sözleriyle devam eden haberde Amerika'nın dünya çapındaki özel harekatlarına komuta eden General Raymond Thomas’a da yer veriliyor. Thomas’ın 21 Temmuz’da Amerika'da katıldığı bir açık oturum programında yaptığı açıklama aktarılıyor.

Ayrıca Thomas, ittifaktan Amerikan ordusunun karlı çıktığını ifade ediyor ve ekliyor: “Onlar binlerce kayıp verdiler. Biz ise sadece iki askerimizi kaybettik.”

Program, ABD-PKK ittifakına ilişkin ABD Ortadoğu Kuvvetleri Sözcüsü Albay Dillon’ın açıklamalarıyla devam ediyor. ARD ekibi, Dillon’a, PKK’ya hangi silahları verdiklerini soruyor. Dillon’ın yanıtı ise şöyle: “Her türlü araç ve gereci verdik: ulaşım araçları, silahlar, havan topu, bomba yüklü araçları imha etmek için gereken silahlar. Ayrıca müttefiklerimize mühimmat da verdik."

Alman Devlet Televizyonu haber ekibi sonra kamerayı terör örgütü PKK’nın Suriye’deki temsilcilerinden Sinem Muhammed’e çeviriyor ve Muhammed’in “sosyal bir devrimden bahsettiğini, Amerika ile ittifakını ise gizlediğini” belirtiyor.

ARD haberi sonra merceği Alman soluna çeviriyor ve şu ifadeyi kullanıyor: “Alman solcuları hala bir yandan PKK ile dayanışma gösteriyor ama diğer yandan emperyalizme karşı mitingler düzenliyor. Bu ikisi birbirine uyuyor mu?”

ulusal.com.tr

# abd # pkk # alman # ard