Suriye Ordusundan PKK'ya ağır darbe

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon hazırlıkları yaptığı bir dönemde Esad’a bağlı güçler Haseke kırsalında PKK/PYD’ye operasyon düzenledi. ABD ve YPG işgali altındaki bölgelerde yapılan operasyonda iki YPP’li terörist öldürüldü.

Suriye Ordusundan PKK'ya ağır darbe

Türkiye’nin askeri hazırlıkları Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarında olduğu gibi ülkenin yüzde 65’ini kontrol altında tutan SuriyeOrdusunu da cesaretlendiriyor.

Çavuşoğlu konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde değerlendirmede bulunmuştu:

- PKK/YPG'nin gündemi de Suriye'yi bölmek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne de bizim müdahalelerimiz destek sağlıyor.

Türkiye’nin ABD ve PYD varlığını sona erdirme kararlılığını en üst seviyede ilettiği günlerde Suriye Ordusu da Haseke kırsalında terör örgütü PYD unsurlarına operasyon yaptı. En az iki terörist öldürüldü.

Haberi Suriye Arap Cumhuriyeti resmi haber ajansı SANA duyurdu. Operasyon Haseke’nin kuzey doğusunda yer alan Irak sınırına çok yakın El Malikiye bölgesinde yapıldı. Suriye Ordusuna bağlı yerel unsurlar Han El Cebal kampı yakınlarındaki PKK/PYD’nin sözde El Rahbe karargâhını hedef aldı.

Saldırıda en az iki terör örgütü YPG mensubu öldürüldü. Çok sayıda yaralının olduğu belirtilirken sözde karargâhta da ağır hasarlar oluştuğu bildirildi.

Şam yönetimine bağlı unsurlar Haseke’nin doğusunda yer alan Rumeylan kenti kırsalına da operasyon yaptı. Tel Adas köyü ile El Tabka arasındaki, Tel Adas bölgesinde PKK/PYD’ye ait bir askeri araç hedef alındı. YPG’li teröristlerin yaralandığı belirtilirken askeri aracında zarar gördüğü duyuruldu.

# mehmetçik # ordu # türkiye # pkk # suriye # Barış Pınarı Harekatı # operasyon # YPG # terör # terör örgütü # haber # suriye ordusu # Barış pınarı # zeytin dalı # Sana