Millet ittifakı'nda aday krizi: Kılıçdaroğlu'nun aday ilan edilmesinden İyi Parti rahatsız oldu

ABD'nin desteklediğini ilan ettiği Millet İttifakı'nda aday karmaşası yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu" sözlerinden sonra yeni açıklamalar da geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, adayın kim olacağına Millet İttifakı'nın ortak karar vereceğini söyledi. Öta yandan Kuşoğlu'nun açıklamasının İyi Parti'de büyük rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Millet ittifakı'nda aday krizi: Kılıçdaroğlu'nun aday ilan edilmesinden İyi Parti rahatsız oldu

CHP'li Bülent Kuşoğlu böyle dese de CHP içinden ve Millet İttifakı ortaklarından farklı değerlendirmeler geldi.

Joe Biden Türkiye'de iktidarı değiştirmek için muhalefetin desteklenmesi gerektiğini söylemişti. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden Joe Biden ABD Başkanı oldu. Ardında da Millet İttifakı ve çevresindeki siyasi partiler erken seçim çağrılarının dozunu artırdı.

Erken seçimle birlikte adaylık tartışmaları da gündeme geldi. Önce CHP lideri adayım dedi. Sonra da adayı Millet itikafının belirleyeceğini söyledi. Aday tartışmalarını yeniden başlatan isim ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu oldu. Kuşoğlu,"Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Adaya ittifak karar verecek" yanıtını verdi.

Engin Altay'ın açıklaması kulislerde İyi Parti'yi rahatlatmak olarak yorumlandı. Zira iddialara göre, İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme getirilmesini bir dayatma olarak görüyor. Bu dayatmadan dolayı da İyi Parti'nin rahatsızlık içinde olduğu belirtiliyor. Çünkü, İyi Partililer, Genel Başkan Meral Akşener'i aday olarak görmek istiyor.

Adaylık ilanına ilişkin Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nden ise "Şu an aday açıklamasını doğru bulmuyoruz" değerlendirmesi geldi.

# chp # abd # İyi Parti # aday # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # joe biden # kemal kılıçdaroğl # engin altay # Bülent Kuşoğlu