Engelli köpek 'Smiley' hayat saçıyor

Gözleri olmadan doğdu ve şimdi engelli çocuklara yardım ediyor.

Engelli köpek 'Smiley' hayat saçıyor

Gözleri olmadan doğdu ve şimdi engelli çocuklara yardım ediyor.

Bu Golden Retriever yavrusu kör doğmasına rağmen çok güler yüzlü olmasıyla dikkat çekiyor. Sahibi, ismi "Smiley" olan köpeğinin bir terapi köpeği olmasının çok ilham verici olabilceğini düşündü.Smiley hem gözleri olmadan doğmuş hem de doğuştan gelen bir cücelik problemi var.

Şimdiki sahibi Joanne George, Smiley'i 2 yaşındayken bakımsız bırakılıp ölüme terkedildiği köpek çiftliğinden kurtarmış ve kısa süre sonra özrüne ve zorlu geçmişine rağmen iyiye giden bir gelişme gösterdiğini anlamış.

CBS News'e "Ona bakan insanlar gerçekten çok etkileniyor ve esinleniyorlar" diye açıklama yapan George "Bu köpeğin bir terapi köpeği olması gerektiğini fark ettim, onu paylaşmalıydım" dedi.

Gerekli eğitimlerden geçip sertifikalı bir terapi köpeği olan Smiley şimdi Kanada'da hastalara ve özel ihtiyaçları olan çocuklara destek oluyor.

Smiley adı gibi güler yüzlü bir köpek olarak engelli insanlara sakatlıklarının onların kim olduğunu bellirleyemeyeceğini öğretiyor.

"Köpekler her şeyi üstesinden gelebiliyorlar, geçmişlerini unutuyorlar" diye ekleyen George "Biz insanlar olarak geçmişte yaşıyoruz" dedi.

12 yaşındaki Golden Retriever aynı zamanda, şimdiye kadar hiç konuşmamış ve hiçbir yolla iletişime geçmemiş olan, bakım evinde kalan Teddy'e de yardım ediyor.

"Bir gün Smiley, Teddy'nin yanına gitti ve patilerini dizlerine koyup ona gülümsemeye başladı. Teddy ilk defa bir duygusal bir tepki vererek Smiley'e gülümseyerek karşılık verdi. Tüm hemşireler telaşlandı çünkü bu güne kadar Teddy'i hiç gülerken görmemişlerdi hatta hiçbir tepki verirken görmemişlerdi."

ulusalkanal.com.tr

# köpek # terapi