Rusya E-vize uygulaması başlatıyor

Rusya'dan Türkiye'nin de içinde olduğu 52 ülkeye E-vize uygulaması başlıyor. Rusya Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova, internetten form dolduracak kişilerin 16 günlüğüne Rusya'da bulunabileceğini belirtti. Doguzova, "Rusya'ya gelecek Türk vatandaşlarını memnuniyetler ağırlamaya hazırız" dedi.

Rusya E-vize uygulaması başlatıyor

Rusyaturizm ile ilgili Türkiye'nin de arasında olduğu 52 ülkeye e-vize uygulaması başlatıyor.

Turizm sektöründe resmi temaslarda bulunmak için Antalya'ya gelen Rusya Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova, E-vize uygulaması ile alınabilen 16 günlük vizenin ayrıntılarını paylaştı.

Antalya ziyaretinin, son 1,5 yılda yurt dışına yaptığı ilk ziyaret olduğunu belirten Doguzova, E-vizenin Türkiye dahil olmak üzere 52 ülkeyi kapsadığını belirtti.

- Vize formalitelerinin ya ortadan kaldırılması ya da basitleştirilmesi için çalışıyoruz. Mesela elektronik vize getirmeyi planlıyoruz. Kovid-19’dan önce bunu yapacaktık ancak ertelendi. Ancak yakın zamanda uygulanacaktır. Elektronik vize 52 ülkeyi kapsayacak, Türkiye’de bu ülkeler arasında yer alıyor. Bu sistem online işleyecek. Rusya’ya seyahat etmek isteyenler, internetten gereken formları dolduracak ve 16 günlüğüne Rusya’ya gelebilecek

E-vizenin henüz yürürlüğe girmediğini belirten Doguzova, salgın önlemleri kapsamında 3 gün önceden alınan PCRtestinin yeterli olacağını söyledi.

"MEMNUNİYETLE AĞIRLARIZ"

Zarina Doguzova, Türk vatandaşlarını memnuniyetle ağırlamaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

- Ben Türk vatandaşlarının da Rusya’ya gelip, başkentimizi, St.Petersburg’u, gerekse Rusya’nın kuzeyini, Rusya’nın uzakdoğu bölgesini, Tataristan’ı ve diğer bölgeleri görmelerini isterim. Ancak bu şeklide turizmde işbirliğimizi daha iyi bir dengeye oturtabiliriz. Yalnız Rus turistin gelmesi yeterli değil, Rusya’ya gelecek Türk vatandaşlarını da biz memnuniyetle ağırlamaya hazırız.

"MİR KARTLAR TÜRKİYE'DE DE KULLANILSIN"

Rusya'da kullanılan milli ödeme sistemi "MİR Kartların" Türkiye'de de kullanılabilmesini istediklerini belirten Doguzova, Türkiye'ye çağrıda bulundu.

- Ulusal ödeme sistemimiz MİR’in Rusya’da 100 milyon kullanıcısı var. Bugün 3 Türk bankası MİR kartları kabul ediyor ancak, yabancı turistte Rus vatandaşların ilk sırada olduğu düşünülünce biz bu kullanımın yüzde 70-80’lere ulaşmasını istiyoruz. MİR’in geniş çapta kullanılması Türk turizm sektörünün popülaritesini de artıracaktır. Kendi kartlarını kullanabilen Rus turistler, Türkiye’yi daha çok tercih edecektir

# türkiye # rusya # koronavirüs # test # pasaport # turist # turizm # kovid 19 # vize # pcr # turizm sektörü # Türkiye Rusya vize # St.Petersburg