Dünyada en fazla mavi bayrağa sahip kenti: Antalya sıralamada birinci

Turizmin başkenti Antalya, uluslararası çevre ödülü "mavi bayrağa" sahip plaj sayısını 213'e çıkardı. Dünyada en fazla mavi bayrağa sahip kent unvanını korudu.

Dünyada en fazla mavi bayrağa sahip kenti: Antalya sıralamada birinci

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2021 Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de bu yıl 519 plajda mavi bayrak dalgalanacak. Turizmin başkenti Antalya ise mavi bayraklı plaj sayısıyla dünyada ilk sırada yer alıyor.

Antalya, geçen yıl 202 olan mavi bayrak sayısını 213’e çıkardı. Kenti, 106 plajla Muğla, 66 plajla İzmir, 39 plajla Aydın ve 36 plajla Balıkesir izledi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, salgından sonra mavi bayrak ödülü için salgın tedbirlerinin de kriterlere eklendiğini söyledi.

Ergiydiren, mavi bayrak alabilmek için altyapı yatırımlarının çok iyi olmasının ve son 4 yıllık su analizlerinin iyi, tüm kriterlerin de yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Karadeniz kıyılarında da mavi bayrak görmeye başladıklarını söyleyen Ergiydiren, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde 10 mavi bayrak ödüllü plaj olduğunu belirtti.

# antalya # mavi bayrak # Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi