28 yıldır dinmeyen acı Hocalı Katliamı

28'inci yılında Hocalı'da katledilen 613 Azerbaycanlı için Bakü'de anma töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törenlerde Hocalı Katliamı anıtına çelenk bırakıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde Azerbaycan'a destek mesajı yayınladı.

28 yıldır dinmeyen acı Hocalı Katliamı

Gözyaşları hala dinmedi, Azerbaycan'ın kalbinde Hocalı katliamı derin yaralar açtı.

Dünyanın sessiz kaldığı katliamda çocuklar, kadınlar, yaşlılar, genç erkekler öldürüldü.

Bugünün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serkisyan'ın kumandasındaki Ermeni çetelerinin yaptığı katliam unutulmadı. 28'inci yılında Bakü'de anma töreni yapıldı.

Dünyanın Hocalı'da yaşananları katliam olarak kabul etse de suçlular hala cezalandırılmadı. Bu anıtta bu yüzden yapıldı. 613 kurbanı temsil eden Hocalı Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Hocalı Katliamı'nın 28. yıl dönümü için bir açıklama yayınladı. 613 Azerbaycanlı'nın katledilemesi ve Ermenistan işgali kınandı.

Azerbaycan halkına başsalğı dilanen açıklamada, "Bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, binden fazla Azerbaycanlı'nın esir alındığına dikkat çekti, kayıpların akıbeti ise bugüne kadar öğrenilemediğini vurgulandı.

Türkiye'de anma törenleri düzenlendi.

Denizli'de Ali Marım Bulvarı'ndaki Hocalı Soykırım Parkı ve Anıtı önünde toplandı.

Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZolanüMHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu da katıldı.

ulusal.com.tr

# Azerbaycan # hocalı katliamı