ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'ye gelecek

Püskürtülen FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in iadesi konusunda gözler ABD'ye çevrildi. Türkiye talebini açık açık dile getirmeye devam ederken, Washington yönetimi Ankara'ya yönelik ziyaretlerini artırmaya başladı. ABD Genelkurmay Başkanı'nın ardından Dışişleri Bakanı Kerry, bu ayın sonlarına doğru Ankara'ya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'ye gelecek

15 Temmuz kalkışması ve Fethullah Gülen'in iadesinin gerilimi arttırdığı bir dönemde, TürkiyeABD'den üst düzey bir ismi ağırlayacak.

Diplomatik çevrelerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ya da Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 21 Ağustos veya sonrasında Türkiye'ye geleceği konuşuluyordu. Yoğun diplomasi trafiğinin ardından Türkiye'ye gelecek o isim de netlik kazandı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bu ayın sonlarına doğru Ankara'da temaslarda bulunacak.

Ziyaretin ilk adımı ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'un, Ankara temasları ile atışmıştı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilip, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşen ve bombalanan Meclis'i ziyaret eden Dunford, Türk halkının Fethullah Gülen’e dair yaklaşımını Washington yönetimine ileteceği sözü vermişti.

Başbakan Yıldırım ise Dunford’a, Gülen’in iade edilmesini aksi halde ikili ilişkilerde ciddi sıkıntılar yaşanacağı mesajını vermişti. Kerry'nin Türkiye ziyaretinde Gülen'in iadesi konusun ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # John Kerry