Kemal Kılıçdaroğlu Gara konusunda HDP'yi haklı buldu: ''Selahattin Demirtaş ve Mithat Sancar'ın açıklamaları değerli''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Gazetesi'ne konuştu. Kılıçdaroğlu Gara Operasyonu ve HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda HDP'nin yanında durdu. İnsan Hakları Eylem Planı hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu hedef aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu Gara konusunda HDP'yi haklı buldu: ''Selahattin Demirtaş ve Mithat Sancar'ın açıklamaları değerli''

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluCumhuriyet Gazetesi'ne konuştu. İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın siyasi kolu HDP'li Mithat Sancar ve tutuklu Selahattin Demirtaş'ın Gara Operasyonu ile ilgili açıklamaları için de 'değerli buluyorum' dedi. CHP Genel Başkanı, İnsan Hakları Eylem Planı üzerinden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu da hedef aldı.

KILIÇDAROĞLU HDP'LİLERE SAHİP ÇIKTI

Kemal Kılıçdaroğlu 28 HDP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkların kaldırılmasını 'toplumsal barışın dibine konulan dinamit' olarak yorumladı:

- İktidar, Kürt kökenli vatandaşlarımızı düşmanlaştırıyor. Bu, toplumsal barışımızın dibine dinamit koymak demektir.

- Bu ülkenin kuruluşunda, büyümesinde, kalkınmasında hepimizin alın teri ve emeği vardır. Siz, etnik kimliği dolayısıyla milyonları kutuplaştıramazsınız, düşman ilan edemezsiniz.

- Demokrasiden yana olanlar bir ittifak oluşturup adına ''Millet İttifakı'' dediler. Siz bunu yok etmek istiyorsunuz, bunun için bir takım siyasi mühendislikler yapıyorsunuz. Kendi aklınıza göre bazı projeler geliştiriyorsunuz.

- İyi Parti'yi, Saadet'i nasıl koparabiliriz, bunun arayışı içindeler ve bu ittifakı bozabileceklerini düşünüyorlar.

''SANCAR VE DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI DEĞERLİ''

Kemal Kılıçdaroğlu 'HDP'ye karşı bir rezerviniz var mı?' sorusunu yanıtlarken, Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş'ın Gara Operasyonu ile ilgili açıklamaları hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li ikilinin yaptığı açıklamaları değerli bulduğunu söyledi.

- Yasalar çerçevesinde kurulmuş hiçbir siyasi partiye karşı rezervimiz yok.

- Biz her siyasi partinin teröre ve terör örgütlerine karşı çıkmasını isteriz. Ayrıca her siyasi partinin terör örgütleriyle arasına amasız, fakatsız, lakinsiz mesafe koymasını ve karşı çıkmasını da isteriz.

- Bu bağlamda Mithat Sancar'ın ve Selahattin Demirtaş'ın Gara Operasyonu dolayısıyla yaptıkları açıklamalar değerlidir.

KILIÇDAROĞLU FEYZİOĞLU'NU HEDEF ALDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, verdiği röportajda Metin Feyzioğlu ile ilgili de konuştu. Metin Feyzioğlu'nun İnsan Hakları Eylem Planı hakkındaki görüşlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''TBB Başkanı, Türkiye gerçeklerinden kopmuş'' dedi.

- TBB Başkanı, Türkiye gerçeklerinden büyük ölçüde kopmuş.

- AKP lebalep salonlarda kongre yaparken, barolara kongre izni verilmemesi kendisini rahatsız etmiyor mu acaba?

- Bir yerde devrim arıyorsa bu devrimi 19 yıldır Erdoğan'ın neden gerçekleştirmediğini sorması lazım.

- AYM, AİHM kararlarını uygulamayan hakimlerin terfi ettirildiği bir ülkede, bu terfileri sağlayan iradenin devrim yapacağına bırakın barolar başkanını, ilkokul öğrencisi bile inanmaz.

- Yargıtay'da bir karara bile imza atmamış kişi hülle yoluyla getirilip AYM üyesi yapılıyorsa, bu hülleyi yapan kişi insan haklarında devrim mi yapacak.

# chp # erdoğan # hdp # İyi Parti # AKP # kemal kılıçdaroğlu # Metin Feyzioğlu # yargıtay # cumhuriyet # cumhurbaşkanı erdoğan # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # cumhuriyet gazetesi # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # feyzioğlu # gara # Kürt # Saadet # AYM # chp hdp # hdp pkk # tbb # selahattin demirtaş # demirtaş # cumhur ittifakı # iktidar # pkk hdp # Sancar # fezleke # İnsan Hakları Eylem Planı # Gara operasyonu # fezlekeler # mithat sancar # Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu # PKKnın siyasi uzantısı HDP # chp kılıçdaroğlu # İpek Özbey # hdp dokunulmazlık # milletvekili dokunulmazlıkları