Irak IŞİD'i bombalıyor

Irak ordusu, terör örgütü IŞİD'e yönelik hava operasyonlarını yoğunlaştırdı. Musul, Tikrit, Ramadi ve Selahaddin kentlerinde düzenlenen operayonlarda 254 terörist öldürüldü. Türkmenlerin yoğun olduğu Telafer'de ise IŞİD'in olası bir saldırısına karşı halk tetikte bekliyor.

Irak IŞİD'i bombalıyor

Irak'ta terör örgütü IŞİD'e yönelik başlatılan operasyonlar genişletildi. Irak ordusu, Musul, Tikrit, Ramadi ve Selahddin'de hava operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Ordu güçleri, Selahaddin kentinde IŞİD militanlarının yoğun olduğu bölgeleri bombaladı. Operasyonlarda 200 IŞİD militanı öldürüldü.

Selahaddin Valisi, Mutaassım bölgesinin teröröistlerden temizlendiğini açıkladı. Selahaddin valiyetinin İshaki kenti de Irak Ordusu'nun kontrolüne geçti.

Musul'un güneyinde yapılan operasyonlarda da 14 IŞİD militanı öldürüldü.

Örgüte yönelik operasyonlar kapsamında Tikrit'teki bir eve de baskın düzenledi. Toplantı halinde olan grup orduya ateşle karşılık verdi. Çatışmada 50 kişi hayatını kaybetti.

Operasyonun Irak Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının kente yönelik düzenlediği saldırıdan sonra gerçekleştiği bildirildi.

Bölge kaynaklarında alınan bilgilere göre, Tuzhurmatu'yu kontrol altına alan Talabani'ya bağlı peşmergeler devlet dairelerini yağmaladı. Resmi dairelerdeki Irak baırağı indirilerek yerine Kürt bayrağı asıldı.

Türkmenlerin yoğun olduğu Telafer'da ise gergin bekleyiş sürüyor. Kentin 15 kilometre ötesinde kurulan kontrol noktasında halk nöbet tutuyor. Çevre kasabalara yerleşen IŞİD'in olası bir saldırısına karşı halk tetikte bekliyor.

Öte yandan Irak Başbakanı, Nuri El Maliki, ordunun IŞİD karşısında yenildiğine dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Maliki, silah bırakıp kaçan askerlerin idamla cezalandırılacağını duyurdu. Samarra kentinde orduyu teftiş ettiği sırada konuşan Maliki, IŞİD ve El Kaide'yi Irak topraklarından siline kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # musul # tikrit # ışid # Telafer