'O'na Sevdiğimi Söyle'

Ulu Önder'in Aramızdan Ayrılışının 75. Yıldönümünde yalnızca Meydanlarda değil, Sanat Galerileri'nden de Atatürk'e duyulan özlem yükseliyor.

'O'na Sevdiğimi Söyle'

Antalya'da ANSANSanat Galerisi'nde anlamlı bir sergi sanatseverlerle buluştu. 'O'na Sevdiğimi Söyle' adlı heykel, gravür, mozaik ve gazete arşivlerinden Mustafa Kemal Atatürk'e dair anlamlı ayrıntıların yer aldığı sergi 17 Kasım'a kadar görülebilecek.

Serginin yaratıcılarından Sanatçı Mehmet Rıza Ünlü gravür, rölyef, mozaik ve heykel çalışmalarıyla ana teması yalnızca Atatürk ve O'nun mesajlarına dair olan eserlerinde bilinenin aksine, Atatürk'ü anlamanın gerektiği duygusunu katmak istemiş. Atatürk'ü eserleriyle anlatmak istediğini söylerken Ünlü, "Atatürk'ü bunlarla falan ifade edemeyiz, aslında. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı gibi benim eserlerimde yetersiz kalıyor, yüzyılın büyük insanı anlatmaya" diye eklemeyi de ihmal etmiyor.

Sergide yer alan bir diğer farklılık ise Ulu Önder'in aramızdan ayrıldığı 1938 yılının 11 Kasım'ında dünya gazetelerinde O'nun ardından yazılanlar. Gazete arşivlerini tarayarak Sanatçı Ünlü' nün emeğinin yanına bilinmesi gerekenleri de ekleyen Sadık Kabakçı, Gazeteci Can Dündar ve Nuri Çolakoğlu'nun araştırmaları ile ülkeye kazandırılan bu gazete arşivlerine ulaştığını ve Atatürk'ün dünya kamuoyunun gözüyle nasıl görüldüğünü anlatmak istediklerini dile getiriyor. Gazete kupürlerini orijinal boyutuyla büyütüp, yanlarına Türkçe metinlerini de iliştirerek farklı ülkelerin Atatürk'le ilgili yorumlarını ülke insanlarının bilmesini istediklerini söyleyen Kabakçı, küçük bir çalışma ile başladıklarını ve insanların merakını uyandırarak araştırma yoluna gitmelerini sağlamak istediklerini ifade ediyor.

Serginin farklı il ve ilçelere de götürülmesini istediklerini söyleyen sanatçılar, 10 Kasım'da açılan ve 17 Kasım'a kadar görülebilecek olan bu anlamlı sergiye, tüm Antalyalıları davet ettiler.

ulusalkanal.com.tr

# antalya # sergi # atatürk # gazete # Heykel # ulu önder # sanat galerisi # Özlem # ansan # gravür # mozaik # 17 kasım