Dijital ekonomi toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bazı para birimlerinin küresel ayrıcalıklarını kırabiliriz." dedi. Arjantin'deki, bakanlar toplantısında konuşan Varank, "dijital ekonomi"ye dikkat çekti.

"Para birimlerinin ayrıcalıklarını kırabiliriz, bunu dijital ekonomi sayesinde yapabiliriz" bu ifadeleri kullandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank.

Varank, G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na katıldı. Arjantin'in Salta kentinde düzenlenen toplantıda Varank, dijital devlet prensiplerine ilişkin konuştu.

Küresel ekonominin, ekonomik, sosyal ve teknolojik anlamda daha hızlı değişimlere maruz kaldığına işaret etti.

Varank, dijital ekonominin büyük bir güce sahip olduğunu belirterek, "Dijital ekonomi, yeni sanayi ve finans devriminin ateşleyicisi haline geliyor." dedi.

Bakan Varank ayrıca Rus mevkidaşıyla görüştüğünü de ifade etti.

Türkiye, Rusya ve Çin ile Uzay Ajansı projesi üzerinde çalışlıyor. Varank da Arjantindeki temaslarında özellikle Rusya ve Çin heyetleriyle ikili görüşmeler yaptı. Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile bir araya gelen Varank, Çin Sanayi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Miao Wei ile de bir toplandı gerçekleştirdi. Görüşmede Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi ele alındı.

# ekonomi # mustafa varank # para birimi