Taksim'de polise silahlı saldırı

İstanbul Taksim Meydanı'nda polis noktasına ateş açıldı. Saldırgan silahını olay yerine bırakarak kaçtı. İddiaya göre saldırgan 1,60 boylarındaki sarışın bir kadın. Saldırganın kaçış anı güvenlik kameralarına yansırken, görüntülerde ona yardım ettiği düşünülen 4 erkek tespit edildi.

İstanbul TaksimMeydanı'nda bulunan polis noktasına saldırı düzenlendi.

Olay saat 14.30 sıralarında yaşandı. Kimiği henüz belirlenemeyen bir kişi polis çevik kuvvet ekibinin beklediği noktaya ateş açtı.

Saldırgan uzun kalaşnikof model namlulu silahını, Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne ait bir araca doğru birkaç kez ardı ardına ateşledi.

Daha sonra Tarlabaşı yönüne kaçarak ara sokaklarda izini kaybettirdi. Kadının kaçış anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde siyah kıyefetli kadının olay yerinde koşarak kaçıyor. Ancak görüntüler dikkatlice incelendiğinde kadından önce birinin kafası kapişonu ile kapalı, biride siyah kabanlı 4 erkeğin de olay yerinden hızla kaçtığı görülüyor.

Görüntüler üzerinde inceleme sürerken saldırganın silahını olay yerinde bıraktığı tespit edildi. Olay yerinde bulunan silah ve boş kovanlar incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Olay sonrasında Taksim meydanında geniş güvenlik önlemleri aldı. Silahın bırakıldığı nokta güvenlik şeridi ile çevrildi.

İlk belirlemelere göre, saldırıyı 1,60 boylarında siyah kıyafetli sarışın bir kadın gerçekleştirdi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis aracında kısmen zarar oluştuğu belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

# polis # Meydan # Taksim # silahlı saldırı