TÜSİAD Başkanı'ndan önemli açıklamalar

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, önemli açıklamalara imza attı. F tipine operasyonu değerlendiren Dinçer, "Ben ortada bir paralel devlet' görmüyorum" dedi. Dinçer, Fethullah Gülen hakkında terör örgütü kurmak suçlamasıyla çıkarılan yakalama kararı için ise, "Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur, Fethullah Gülen de masumdur, lideri bile suç işlese cemaate suçlu diyemezsiniz" diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı'ndan önemli açıklamalar

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Haluk Dinçer, 14 Aralık'ta başlayan f tipi örgüte yönelik operasyonla ilgili görüşlerini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Dinçer, Fethullah Gülen ile ilgili çıkan yakalama kararına masumiyet karinesiyle yanıt verdi. Dinçer, "Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur, Fethullah Gülen de masumdur" diyen Dinçer, suçun kişisel olduğunu, lideri bile suç işlese cemaate suçlu denilemeyeceğini vurguladı.

Ortada bir paralel devlet görmediğini de belirten TÜSİAD Başkanı Dinçer, "Yargıya güven kalmadı, hangi dava gerçek hangisi düzmece bilmiyoruz. Geçmişte zaten yargılama süreçlerinde sicili bozuk bir Türkiye var, arkasından basın-medya mensupları gözaltına alınıyor, bakanlar soruşturma yapan savcıyı etkilemek üzere açıklamalar yapıyorlar. 2009 senesinde çekilen bir diziyle ilgili Samanyolu Medya Grup Başkanı’nın ve Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni’nin gözaltına alınması, sonra birisinin tutuklanmasının paralel devletle nasıl bir ilgisi olduğunu biz anlayabilmiş değiliz. İki cemaat arasında bir mücadele olmuş olabilir ama ben bir paralel devlet görmüyorum." dedi.

Dinçer'e operasyon sonrası Avrupa Birliği'nden gelen açıklamalar da soruldu. Avrupa Birliği'nin bilgilendirilmediğine dikkat çeken Dinçer, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi kendinden uzaklaşır görünce doğal olarak uyardığını söyledi.

"Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değil Başbakan'dır" diyen TÜSİAD Başkanı, Türk tipi başkanlık sistemine de karşı olduklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # türkiye # hürriyet # tüsiad # yargı # f-tipi # Haluk Dinçer # paralel yapı