AİHM zaferi sadece "ifade özgürlüğü" bağlamında kazanılmış bir zafer mi?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'sinde alınan bu zafer, Batı'nın soykırım yalanını da yere serdi. Bundan böyle hiç bir ülke "soykırımı inkar yasası" çıkaramayacak. Yasayı çıkaranlar da iptal edecek. Yani 7 ülke 5 kıtada hiç kimse Türk milletine "soykırımcı" yaftası vuramayacak.

AİHM zaferi sadece "ifade özgürlüğü" bağlamında kazanılmış bir zafer mi?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "soykırım" yalanına karşı mücadeleyi kazandı. Peki bu zafer sadece "ifade özgürlüğü" bağlamında kazanılmış bir zafer mi?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'nin verdiği karar Avrupa devletleri için "içtihat" özelliği taşıyor. Bundan böyle Avrupa'nin hiç bir ülkesinde "soykırımı inkar" yasası çıkarılamayacak. Türkler "soykırımcı" olmakla suçlanmayacak.

Daha önce "soykırımı inkar yasası" çıkaran ülkelerin de yasaları bu kararla birlikte hukuksal zeminden çıkmış oldu. Yani o kararlar da iptal edilecek.

Diaspora cephesi 1915 olaylarının Yahudi soykırımı ile aynı olduğu tezini savunuyordu. Mahkeme kararıyla bu tez de çürütülmüş oldu. Yani 1915 olayları bir "soykırım" değil "vatan savunması".

ulusalkanal.com.tr