ABD basınından Türk SİHA'larına övgü

ABD'nin gündeminde Türk SİHA'ları yer aldı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'da yayımlanan makalede düşük maliyetle üretilen Türk SİHA'larının bölgedeki askeri dengeleri değiştirdiği belirtildi. Suriye, Libya ve Azerbaycan'daki savaşlarda kullanılan Türk SİHA'ları 'oyun değiştirici' olarak tanımlandı.

ABD basınından Türk SİHA'larına övgü

ABD, Türk SİHA'larının çatışma bölgelerini ve jeopolitiği nasıl değiştirdiğini konuşuyor.

Wall Street Journal'in haberinde Suriye, Azerbaycan ve Libya'daki savaşlarda aktif olarak kullanılan SİHA'ların, düşük maliyetle yüksek etkiye sahip olduğu değerlendirildi.

Haberde, geçen yıl bölgesel çatışmalardaki bu başarıların, Türkiye ve Rusya etrafındaki stratejik dengeyi değiştirdiği ifade edildi.

"Bu SİHA'lar 24 saat havada kalarak hava savunma sistemlerindeki açıkları bulabiliyor, hem savaş uçaklarının hedef almasına yardım ediyor hem de kendileri füze fırlatabiliyor." bilgileri yer aldı.

'SİHA'ların düşük maliyetli dijital teknolojisi, savaşlarda tankları, diğer zırhlı araçlar ve savunma sistemlerini enkaza çevirdi. Bu SİHA'lar yüksek teknolojiye sahip ama pahalı olan savaş araçları kadar etkili fakat ucuz olan bir geleceğe işaret ediyor' ifadeleri yer aldı.

ABD ve İsrail'in otonom silah teknolojisinde 'eski öncü' olduğu değerlendirilen haberde, küresel rakiplerin pahalı olmayan yeni alternatifler ürettiği vurgusu yapıldı.

Türk SİHA'larının Katar ve Ukrayna tarafından kullanıldığının belirtildiği haber de Polonya'nın da sırada olduğu ayırca NATO, Afrika ve Asya ülkelerinin de SİHA'larla ilgilendiği bilgisi yer aldı.

# abd # türkiye # rusya # afrika # türk # dijital # asya # Polonya # askeri # TB2 # Wall Street Journal