CHP'den Erdoğan'a ''Soros'' suçlaması

Her fırsatta Sorosçu Osman Kavala'ya sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kavala ile ilgili açıklama tepki gösterdi. T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, "En büyük Sorosçu Tayyip Erdoğandır" ifadesini kullandı.

CHP'den Erdoğan'a ''Soros'' suçlaması

Sorosçu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçilerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. SOROS ne ise Kavala da odur" demişti.

"EN BÜYÜK SOROSÇU TAYYİP ERDOĞAN"

Erdoğan'ın bu sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. T24'e konuşan CHP Lideri Erdoğan'ı Sorosçu olmakla suçladı.

- En büyük Sorosçu Erdoğan’dır. Soros’la masaya oturdu. Onunla kim bilir ne pazarlıklar yaptı? Erdoğan’ın, Soros’la masaya niçin oturduğunu, hangi gerekçeyle oturduğunu çıkıp millete anlatması lazım.

Büyükelçilerin Kavala bildirisini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Dışarıdan Türkiye’ye müdahaleyi doğru bulmam, biz kendi sorunumuzu kendimiz çözeriz" ifadesini kullandı.

"TEHDİDİ YAPAN BEN DEĞİLİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi cinayetler söylemi ile ilgili “Tamamen deli saçması. İspatlamakla yükümlüsün” sözlerine de yanıt verdi CHP Genel Başkanı.

- Erdoğan onları benim külahıma anlatsın. Hangi gerekçeyle Meral Akşener’i ve beni tehdit etti? ‘İktidara talip olmaktan vazgeçin’ dedi. Önce bunun yanıtını alması lazım savcılık. Bunun yanıtını aldıktan sonra biz gerekli cevabı veririz. Çünkü tehdidi yapan ben değilim.

# chp # meral akşener # osman kavala # siyasi cinayet # Soros # Sorosçu Osman Kavala # Osman Kavala kimdir # Kılıçdaroğlu Erdoğan # kılıçdaroğlu erdoğan dava # kılıçdaroğlu erdoğan atışması # erdoğan kılıçdaroğlu görüşmesi # erdoğan kılıçdaroğlu konuşması