Ergenekon'da skandal!

Mustafa Balbay için toplanıp tahliye kararı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, daha önce bunun tam aksi bir karara imza attığı ortaya çıktı. Aydınlık yazarı Deniz Yıldırım, Ekim ayında tahliye talebinde bulundu ancak Ergenekon mahkemesi "dosyadan el çektik, karar vermeyiz" diyerek talebi reddetti.

Ergenekon'da skandal!

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ı tahliye ederken bir skandala daha imza attı.

Balbay için celse açan mahkemenin diğer sanıkların tutukluluk durumunu değerlendirmediği ortaya çıktı.

Ergenekon mahkemesi, Mustafa Balbay'ın başvurusu üzerine Silivri Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda toplandı ve tahliye kararı verdi. Oysa aynı mahkemenin, diğer sanıkların tahliye dilekçelerini "dosya bizden çıktı" diyerek değerlendirmediği ortaya çıktı.

Tutuklulukta 4'üncü yıla giren Aydınlık Yazarı Deniz Yıldırım, 10 Ekim'de mahkemeye tahlkiye dilekçesi verdi. Mahkeme skandal bir karar imza attı. "Dosya bizden çıktı" diyerek Deniz Yıldırım'ın tahliye talebi değerlendirilmedi.

İşte Ergenekon mahkemesinin o skandal kararı...

Davanın kovuşturma aşamasının 05.08.2013 tarihinde sona erdiği, bu tarihte verilen tutuklama kararına itiraz süresinin de 12.08.2013 tarihinde dolduğu, bu aşamadan sonra kovuşturma aşamasının tamamlanmış olduğu, sanığın halen hükmen tutuklu bulunduğu, sanığın daha önceki aynı konudaki taleplerinin ve itirazlarının reddedilmiş olması dikkate alınarak, yeniden karar verilmesine mahal olmadığına karar verilmiştir.

Mahkeme bu ifadelerle tahliye talebine ilişkin hiçbir işlem yapmayacağını vurguladı. Ancak aynı mahkeme 2 ay sonra CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye talebini görüştü ve serbest bırakılmasına karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # deniz yıldırım # balbay # chp milletvekili