Suriye sandık başında

Suriye Halk Meclis’i üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Sabah yedide oy verme işlemi başladı. Suriyeliler sandıklara akın etti. 20 parti seçimlere katıldı. 3 bin 500’den fazla aday yeni dönemde parlamentoda görev almak için yarıştı. Rakka ve İdlib merkezi dışında bütün şehirlerde sandıklar kuruldu. Suriyeliler Meclis seçimlerinde dünyaya biz buradayız mesajı verdi. Ulusal Kanal, Suriye'de seçimin nabzını tuttu

Suriye sandık başında

Suriye dört yıl aradan sonra normal takvimde Halk Meclis’i seçimlerini gerçekleştirdi. Suriyeliler sabahın erken saatlerinden itibaren oy vermek için sandıklara akın etti.

Suriye toplumun bütün renkleri seçim sandıklarının başında buluştu. Ülke genelinde oy verme işlemi terör örgütlerinin işgali altında olan Rakka ve İdlib dışında gerçekleşti. Bu şehirlede oy veremeyenler için diğer kentlerde özel sandıklar kuruldu.

Suriyeliler seçimlerden umutlu ve ülkenin krizden çıkmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Halk Meclisi seçimleri başkent Şam’da şölen havasında geçti. Bazı seçim merkezlerinde öğrenciler bando takımlarıyla oy vermeye gelenleri karşıladı.

2013 Mart atında Şam’da bir camiye düzenlenen intihar saldırısında öldürülen Suriye’nin önce gelen din adamlarından Ramazan El Buti’nin oğlu, Muhammed Tevfik El Buti de seçimlerden beklentisini Ulusal Kanal’a açıkladı.

Meclis seçimleri Suriye’nin yeni dönemi açısından kritik önem taşıyor. Yeni oluşan Meclis birleşiminin Suriye barış görüşmeleri kapsamında hazırlanacak olan yeni anayasa süreçlerinde aktif olarak çalışacak.

Öte yandan seçim takviminin sona ermesiyle Cenevre’deki barış görüşmelerine kaldığı yerden devam edilmesi bekleniyor.

250 sandalyeli Suriye Halk Meclisi`ne girebilmek için 3500`den fazla adayın yarıştığı seçimlere 20 parti katılıyor.

Mehmet Kıvanç/ Suriye

ulusalkanal.com.tr

4 yılda bir yapılan seçimler en son, 7 Mayıs 2012’de yapılmıştı. Bugünkü seçimler ise Esad yönetiminin ve Suriye ordusunun terör gruplarına karşı zaferler kazanmaya başladığı süreçte yapılıyor.

Halkının ilgisinin yoğun gözlenen seçimler için Rakka ve İdlib dışında bütün illerde seçim merkezleri kuruldu.

Bu iki ildekiler diğer merkezlerde oy kullanıyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad eşi Esma Esad ile birlikte oyunu kullandı.

# suriye # seçim # beşar esad # halk meclisi # suriye sandık başında