CHP'de kriz Genel Merkez'e taşındı!

CHP'li Şişli Belediyesi'nde kriz çözülemedi. Genel Merkez'in araya koyduğu isimlerde çare olmadı. İnönü ve Sarıgül'ün karşılıklı iddiaları Genel Merkez'e taşınıyor. Taraflar, ayrı ayrı Ankara'ya gidiyor.

CHP'de kriz Genel Merkez'e taşındı!

Şişli Belediyesi'ndeki krizde taraflar arasındaki savaş yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Hayri İnönü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini arkasına aldı.

Parti içinden bazı kaynaklar ise Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün ihracının gündemde olduğunu ileri sürmüştü. Yine iddalara göre, Sarıgül bu haberleri duyduktan sonra, kararı beklemeden istifa dilekçesini verdi.

Başkan İnönü'de iddiaları doğrular nitelikte açıklamakar yaptı. İnönü, "Dilekçe verdiğini duydum ama önüme belge gelmedi" dedi.

Ancak dün akşam yapılan bir toplantı kafaları iyice karıştırdı. Kurmaylari ile masaya oturan Emir Sarıgül, İnönü'yi şikayet için Ankara'ya gitme kararı aldı. Görüşme sağlanabilirse, heyet İnönü'nün görevden alınması talep edecek. İstediği yanıtı alınamadğı takdirde Sarıgül ve ekibinin istifa edeceğide gelen bilgiler arasında.

Sarıgül ile igili iddialar böyle iken Başkan İnönü'nün de CHP Genel Başkanları'nda oluşan bir destek ekibi hazırladığı konuşuluyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, krizi çözmek için İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’i görevlendirdiği ortaya çıktı. Ama Özkes'de ise “arabuluculuk” görevinde başarılı olamadı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kriz # Mustafa Sarıgül # şişli # genel merkez # hayri inönü