Cemaat bütün arşivi çalmış ve...

Ulusal Kanal'ın bir ay önce yaptığı dinleme haberi, Türkiye'nin gündemine oturdu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda Başbakanlık müfettişlerince yapılan incelemeden vahim sonuçlar ortaya çıktı. TİB'de yoğun şekilde yuvalanan Fethullahçı örgütlenmenin, 2012 yılından önceki çaldığı ve sildiği tespit edildi.

Cemaat bütün arşivi çalmış ve...

Ulusal Kanal'ın 3 Şubat'ta yaptığı haberi gelişmeler doğruladı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki Başbakanlık Teftiş Kurulu incelemesi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. TİB'deki cemaat örgütlenmesi, bir ay sonra Sabah, Yeni Şafak ve Star gibi gazetelerin manşet ve birinci sayfalarındaydı.

Müfettişler, dinlemelerin merkezi konumundaki kurumda, Fethullahçı örgütlenmenin yoğun faaliyet gösterdiğini tespit etti. 2012 yılından önceki dinlemelerle ilgili bütün kayıtların, F tipi örgüt tarafından çalındığı ve silindiği ortaya çıktı.

Kurulduğu tarihten beri bir kez Devlet Denetleme Kurulu'nun incelediği TİB'de, Türkiye'nin iletişim güvenliğini tehdit edecek bulgulara rastlandı.

Başbakanlık müfettişleri, TİB personelinin yüzde 90'ının Fethullahçı örgütlenmeyle bağlantılı olduğunu saptadı. Başkanlığın, özellikle dinlemeler ile ilgili cemaate ait taşeron şirketlerden sık sık yardım aldığı anlaşıldı. Cemaate yakın NGİNE ve Sürat AŞ şirketlerinin sözleşmesinin reddedildiği ifade edildi. Kurumun tüm dinleme ve kodlamalarda F tipi şirketlere bağımlı olduğu belirtildi.

TİB'deki teknik kadro eksikliği nedeniyle Fethullahçı örgütlenmenin elemanlarının hizmet alımı sonucu kurumda çalıştığı ve giriş kartı aldığı öğrenildi.

TİB'deki müfettiş incelemesi sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # ulusal kanal # tib