İsrail Savunma Bakanı Gantz, Türkiye'yi hedef aldı

ABD kontrolündeki İsrail'den Türkiye'ye karşı kabul edilemez suçlamalar yöneltildi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi 'bölgede istikrarı bozmak ve barışı tesis çabalarına karşı çalışmakla' itham etti.

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Türkiye'yi hedef aldı

Filistini işgal eden İsrail, Türkiye ve İran düşmanları ile bir araya gelerek bölgede yeni çatışma alanları yarattı. Ancak kendi iç siyasetinki çalkantıyı gizlemek için Türkiye düşmanlığına sarıldı.

İsrail-Arap ilişkilerini teşvik eden Arap Bölgesel Entegrasyon Konseyi'nde konuşan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, NATO'ya çağrı yaparak, Türkiye'ye baskı uygulanmasını istedi. İsrailli Bakan, Türkiye'yi "bölgede istikrarı bozmak ve barışı tesis çabalarına karşı çalışmakla" suçladı.

Gantz, "Türkiye meselesi kesinlikle çok karmaşık, çünkü Türkiye NATO’nun bir parçası." dedi. Türkiye gibi İran'ın da bölgede "arışın teşvikini reddeden ve bölgesel saldırganlığı destekleyen" ülke olarak nitelendirdi.

Daha da ileri giden İsrail Savunma Bakanı, Türkiye'nin Suriye, Libya, Doğu Akdeniz'de verdiği mücadeleyi "terörist eylemler" olarak tanımladı.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # israil # Benny Gantz