El Bab yakınında bombalı araçla saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Terör örgütü IŞİD, El Bab'a geri dönmek için Susiyan köyündeki ÖSO kontrol noktası önünde toplanan yüzlerce sivile bombalı araçla saldırı düzenledi. Çoğu sivil 60 kişi hayatını kaybetti en az 100 kişi de yaralandı.

El Bab yakınında bombalı araçla saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Terör örgütü IŞİD, Halep'in kuzeybatısında, Bab kasabasının kuzeyindeki Susiyan köyünde ÖSO'ya ait güvenlik binasının önünde toplanan sivilleri hedef aldı.

Yüzlerce sivil, terörden büyük oranda temizlenen El Bab'a dönmek üzere ÖSO karargahı önünde toplandı. Terör örgütü IŞİD, bomba yüklü araçla sivillere saldırdı.

El Bab'a 8 kilometre uzaklıktaki askeri komuta merkezi önünde düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu sivil 60 kişi hayatnı kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında ÖSO güçleri olduğu da belirtildi.

Saldırıda yaralanan Suriyeliler bölgeden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli içlesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların Kilis’e sevki sürüyor.

TSK'nın desteklediği ÖSO, dün El Bab'ın önemli bir bölümünü kontrol altına almıştı. IŞİD, Halep vilayetinde elinde tuttuğu son büyük yerleşim olan El Bab'da yenildiğini kendi yayın organında açıklamıştı. Terör örgütünün, El Bab yakınlarındaki Tadif, Baza ve Kabasin'den de çekildiği belirtildi. Bu bölgelerde bazı teröristlerinin saldırı için binaların içine saklandığı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# el bab # bombalı araç saldırısı