Bakan Selçuk açıkladı! 64 milyon lira ödenek gönderdik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan huzurevlerine destek geldi. Tıbbi malzeme ve ilaçlar huzurevlerine ek ödenek gönderildiğini açıklandı. Aynı zamanda yakınlarının yanında izinli olarak kalan yaşlılardan huzurevi ücreti alınmayacak.

Bakan Selçuk açıkladı! 64 milyon lira ödenek gönderdik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kovid-19 için huzurevlerine destek verileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, yazılı bir açıklama yaptı. Kovid-19 pandemisinin özellikle belli bir yaş grubunu ve bağışıklığı düşük, tıbbi literatürde "kırılgan" olarak adlandırılan grubu hedef aldığını hatırlattı.

Selçuk, Kovid-19’un yayılma hızından dolayı ileri yaştaki vatandaşları toplu olarak yaşadığı kurumsal alanları yakından takip ettiklerini belirtti.

Ülke genelindeki huzurevlerinde gerekli tüm ürün envanterini Aile Bilgi Sistemi'ndeki bir yazılım ile takip ettiklerine değindi.

Huzurevlerinde ilk tedbirleri 7 Ocak'tan itibaren uygulamaya başladıklarını anımsatan Selçuk, tüm koruyucu ve önleyici tedbirleri hızla yürüttüklerini vurguladı.

Bakan Selçuk, tüm kuruluşlarda tertip ve nakilleri de tamamen durdurduklarına işaret etti. Huzurevlerindeki bazı yaşlıların bu süreci yakınlarının yanında geçirmek isteğini anımsattı.

Selçuk, yakınlarının yanında izinli olarak kalacak yaşlılardan izinli oldukları süre boyunca huzurevi ücreti alınmayacağını kaydetti.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # huzurevi