İçişleri Bakanlığı açıkladı! Kapan-4 Mava Operasyonu başladı

Terör örgütünün yurtiçindeki hareket kabiliyetini sıfırlamak için başlatılan Kapan operasyonları genişletiliyor. Bu kapsamda Batman'da "Kapan-4 Mava Operasyonu" başlatıldı. Irak'ın kuzeyindeki teröristler de hedefteydi. Hakurk'ta 3 PKK'lı öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Kapan-4 Mava Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığınca Batman'da Kapan-4 Mava Operasyonu başlatıldı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının bizzat yönettiği operasyona 795 personel katılıyor.

Operasyonla Batman'da Mava barınma alanında bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Daha önceden benzer nitelikte Mardin'de "Kapan-1 Bagok", Hatay'da "Kapan-2 Amanoslar" ve Hakkari'de "Kapan-3 Kavaklı" operasyonları yapılmıştı.

Van'da da PKK'lılara göz açtırılmıyor. Teröristlerin kış üslenmesine geçit vermemek için jandarma ekipleri operasyon icra etti.

Van, Hakkari ve Şırnak üçgenindeki Çalyan Yaylası'nda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit'in yönettiği operasyona 200 kişilik 14 tim katıldı.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü dağlarda arazi didik didik arandı.

50 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda bir sığınak tespit edildi. 8 el yapımı patlayıcı ve yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Terörle mücadele yurt dışında da sürüyor. F-16'lar bu kez Irak'ın kuzeyindeki PKK'lılar için havalandı. Hakurk bölgesine hava harekatı düzenlendi.

İlk bilgilere göre 3 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

# batman # içişleri bakanlığı