Türk-Rus ortak dizileri geliyor

Türk Rus ilişkileri yalnızca siyasi arenada değil sosyal ve kültürel mecralarda da gelişiyor. İki ülke ortak film ve dizi yapılması için mutabakata vardı. Türk ve Rus oyuncuların oynayacağı ortak film ve diziler ile iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin arttırılması hedefleniyor.

Türk-Rus ortak dizileri geliyor

Türkiye ve Rusya, ortak film ve dizi yapılması için anlaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Rus mevkidaşı Vladimir Medinski, Bakü'de düzenlenen 4’üncü Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumunda bir araya geldi.

Türkiye ve Rusya arasındaki kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi konularını ele alan ikili, iki ülkenin ortak dizi ve sinema filmi projelerini hayata geçirmesi için mutabakata vardı.

Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski, dizilerde Türk ve Rus oyuncuların birlikte oynayacağını söyledi, ortak senaryoların iki ülkedeki seyirci potansiyelini artıracağını belirtti.

Türk dizilerinin Rus halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Rus bakan “İnsanlar Türk dizilerini severek izliyor” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da ortak projelerin çalışmasına şimdiden başladıklarını ifade etti.

Bakan Avcı, Ünlü Rus edebiyatçı Anton Çehov'un 'Aksırık' adlı hikayesinin senaryolaştırıldığını, senaryo yazımının Türkiye'de duayen bir isim olan Safa Önal tarafından üstlenildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # rusya # türk # hikaye # rus # Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı