28 Şubat kumpasında FETÖ'nün rolü deşifre oldu

28 Şubat kumpasının aktörü FETÖ, hazırladıkları sahte belgedeki ''gizlilik numarası'' sayesinde yakayı ele verdi. Davaya dayanak olarak gösterilen 1997 tarihli belgede ''evrak güvenlik numarası'' yer aldı. Oysa Genelkurmay Başkanlığı ''evrak güvenlik'' uygulamasına 2002 yılında geçti. İşte o sahte belge nedeniyle soruşturmadaki kitlesel tutuklamaların önü açıldı.

28 Şubat kumpasında FETÖ'nün rolü deşifre oldu

FETÖ, sahte belge üretti. Türk Ordusu'na kurulan 28 Şubat kumpasının önü açıldı. Ancak örgüt, hazırladığı sahte belgeye ''gizlilik numarası'' basınca kumpas bir kez daha açığa çıktı.

28 Şubat davasının sanıklarından Emekli OrgeneralÇetin Doğan, davayla ilgili Cumhuriyet gazetesine konuştu. Doğan, FETÖ'nün 1997 yılına ait olduğunu iddia ettiği bir belgedeki gizlilik numarasına dikkat çekti, oysa Genelkurmay ''gizlilik numarası'' uygulamasına 5 Kasım 2002'de geçmişti:

- Söz konusu belge, Ankara 21. İstinaf Bölge Mahkemesi ve Yargıtay’a sunulan dosyada yer almaktadır.

- 28 Şubat davasının 3 bin 500 sayfalık gerekçeli kararında ''Mahkeme heyetinin suçun sübutuna ilişkin kanaate ulaşmasında esas alınan deliller'' yer almaktadır. Bu delillerin tamamının üzerinde sahte olduklarını kanıtlayan rakamsal damgalar bulunmaktadır.

- Genelkurmay Başkanlığı, ''Gizli'' gizlilik derecesine sahip evrakın dışarıya sızdırılmasına karşı bir önlem olarak 5 Kasım 2002 tarihinden itibaren ''evrak güvenlik numarası'' uygulamasına geçmiştir. Bu tarihten itibaren Genelkurmay Karargâhı dışına yayımlanan evrak ''numaratör'' ile kaşelenmeye başlanmıştır. Gel gör ki kumpasçıların 1997 yılı tarihini taşıyan ürettikleri ve de amaçlarına uygun olarak tahrif ettikleri gerçek belgeler üzerinde ''evrak güvenlik numarası'' bulunmaktadır.

Doğan, Genelkurmay Başkanlığı arşivindeki 2002 yılı öncesinde yayımlanmış hiçbir gerçek belgede evrak güvenlik numarası bulunmadığını belirtti.

FETÖ’nün ürettiği sahte belgeyle, 28 Şubat davasında kitlesel tutuklamaların önünü açılmıştı. Emekli Orgeneral Doğan, ''Son günlerde 28 Şubat sürecinin gündeme getirilmeye başlanması Yargıtay safhasındaki davanın incelemeye alındığının işaretidir'' İfadelerini kullandı.

# fetö # yargıtay # terör örgütü # örgüt # genelkurmay # mahkeme # türk ordusu # orgeneral # Çetin Doğan