Bild'den çarpıcı iddia

Ukrayna ordusu, Rusya yanlılarının olduğu kentlerden Slavyansk'a yeniden operasyon başlattı. Bir Ukrayna askeri helikopteri vurularak düşürüldü, en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Bild'den çarpıcı iddia

Ukrayna'da Rusya yanlılarının olduğu kentlerde gerilim yine yükseldi. Ukrayna Ordusu, Slavyansk kentine ikinci kez operasyon başlattı.

Milisler ile Ukrayna askerler arasında çıkan çatışmalarda en az 20 kişinin öldüğü bildirildi. Milislerin açtığı ateş sonucu Ukrayna Ordusu'na ait bir askeri helikopter düştü.

Batı yanlılarının saldırısı sonucu 42 kişinin hayatını kaybettiği Odessa kentine de ilave askeri birlikler gönderildi.

Donetsk kentinde ise Rusya yanlılarının direnişi devam ediyor. Askeri Savcılık ve Leninski İcra Komitesi binası da işgal edildi.

Saldırılara karşı Donetsk kentinde milis güçleri cumhuriyet ordusu adı altında birleşmeye başladı. Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetimi, bin gönüllünün katıldığını açıkladı.

Ukrayna'da Rusya yanlılarına karşı düzenlenen operasyonlardaki Amerikan parmağı basına da yansıdı. Alman Bild gazetesi, operasyonların arkasında CIA ve FBI'ın olduğunu yazdı. Gazete, Amerika'nın 2004'te turuncu devrim için ülkeye yerleştirdiği militan hücreleri 10 yıl sonra yeniden harekete geçirdiğini yazdı. Birkaç ay önce Ukrayna yönetimini değiştiren ajanlar şimdi de Rusya yanlılarına karşı operasyonları organize ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # fbi # Ukrayna # a # bild