Kozmik odada usulsüz dinleme

Takipsizlikle sonuçlanan Kozmik Oda soruşturmasında görev alan iki polis hakkında iddianame hazırlandı. Sanık polisler İbrahim Fıçıcı ve Mahmut Şahin, Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A.’nın avukatıyla yaptığı görüşmeleri usulsüz dinlemekle suçlandı. Polislerin ikişer yıl hapsi isteniyor.

Kozmik odada usulsüz dinleme

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla 2009’da başlatılan 6 yıl sonra takipsizlikle sonuçlanan Kozmik Oda soruşturmasında, bu kez polisler sanık oldu. Soruşturmada görev alan iki polis hakkında dava açıldı.

Kozmik Oda soruşturmasında, hakkında takipsizlik kararı verilen şüphelilerden biri dönemin Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A. idi. Takipsizlik kararında, Albay A. ile avukatının telefon konuşmalarının usulsüz olarak dinlendiği tespit edildi. Bunun üzerine dinlemeleri yapan görevliler hakkında suç duyurusu yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli iki polis hakkında soruşturma yürüttü. 21 Mayıs'ta hazırlanan iddianamede, şüpheliler İbrahim Fıçıcı ve Mahmut Şahin’in şüpheli ile avukatı arasındaki görüşmeleri kayda aldığı, üstelik bunları daha sonra da imha edilmediği belirtildi.

Polisler ise dinledikleri kişilerin şüpheli-avukat ilişkisini bilmediklerini savundu.

İddianamede, 2 polisin 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# bülent arınç # kozmik oda # usulsüz dinleme # yasa dışı dinleme