Piyasalarda sert düşüş

Hükümet krizi piyasaları da vurdu: Dolar uçuşa geçti. Merkez Bankasının piyaları rahatlatmak için açtığı 450 milyon dolarlık dövüz satım ihalesine rağmen Dolar kuru 2, 08 seviyesine yükseldi. Borsa İstanbul ise 28 Ağustos'tan bu yana en düşük düzeyden kapanış yaptı.

Piyasalarda sert düşüş

Ardı ardına gelen istifalar ve kabine revizyonu piyasaları sarstı. İstanbul Borsası'nda kayıp yüzde 4'ü aştı, Dolar'ın yükselişi hızlandı.

Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in istifasının ardından Erdoğan Bayraktar'ın da istifasını sunmasıyla ikinci seansta satışa geçen borsada kayıplar, İdris Naim Şahin'in de istifa etmesiyle kapanışa yakın hızlandı.

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 4,2 oranında düşüşle tamamladı. BIST 100 endeksi, 28 Ağustos'tan bu yana en düşük düzeyden kapanış yaptı.

BIST 100 endeksinde Aralık ayı başından bu yana kayıp yüzde 13,6'yı buldu.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamarıyla gerileyen kurda da tansiyon yeniden arttı. Dolar kuru 2,06'lı seviyelerden hızla yükselerek 2,08 seviyesine tırmandı.

Merkez Bankası açtığı 450 milyon dolarlık döviz satım ihalesiyle piyasaları rahatlatmak istese de hükümet kriziyle fiyatlar yeniden yükseldi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # erdoğan # operasyon # borsa # Erdoğan Bayraktar # istifa # Zekeriya Öz # ali ağaoğlu # muammer güler # Gülen # mustafa demir # süleyman aslan # turan çolakadı