BM'den İdlib uyarısı

ABD öncülüğündeki koalisyonun yanı sıra Birleşmiş Milletler'den de İdlib'e yönelik açıklamalar geliyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock,İdlib'de büyük bir felaketin yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi. Bunun bir göç dalgasına sebep olacağına işaret etti.

BM'den İdlib uyarısı

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, "İdlib için hepimiz alarma geçtik." dedi.

İdlib'de yaklaşık 4 milyon sivilin yaşadığını ileri süren Lowcock, bunların 2 milyonunun insani yardımlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

İdlib'de çok büyük sivil kayıpların yaşanmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Lowcock, olası bir göç dalgasına karşı detaylı planlarının olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda İdlib geneline yapılacak genel bir saldırı durumunda 800 bin sivilin göç edeceği öngörüsünde bulundu Lowcock. Dünya Gıda Programı'nın stoklarında 850 bin sivile bir hafta yetecek hazır yemek stoğunun olduğu bilgisini paylaştı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı,"Bizim en önemli mesajımız olası bir vahşetten ve 21. yüzyılda şimdiye kadar görmediğimiz insanlık felaketinden kaçınılması. Bu kabul edilemez, bundan kaçınılması gerekiyor." dedi.

ulusal.com.tr

# abd # bm # İdlip