Erdoğan: Dürüst değilsin!

Erdoğan: Dürüst değilsin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanü, Yozgat Sorgun Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıya da sert tepki göstererek, "Devlet içinde devlet yoktur. Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar vardır. Pensilvanya'dan beddualar sallıyor. Ne oldu? Hangisi tuttu? Tutmaz ya. Dürüst değilsin, bu toplumu bu milleti parçaladın ve iflah etmeyeceksin. Bu devletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Geçtiğimiz yılın temmuz ayından beri gerçekleşen terör olaylarında Yozgat gerçekleşen terör olaylarında 10 evladını toprağa verdi. Temmuz ayından bu yana ülke genelinde verdiğimiz şehit sayısı 300'ü geçti. Teröristlerin yurtdışında ve yurtiçinde verdiği kayıplar bunun en az 10 katıdır. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz saldırı altındayken 'haydi yavrum git, ya gazi ol ya da şehit" diyerek evlatları vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum.

"BİZİM BİR RABİAMIZ VAR"

Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diyen tüm vatan evlatlarının alnından öpüyorum. Bizim bir Rabiamız vardı. Birincisi tek millet. Bizi bölemeyecekler.Bizi bölmek isteyenler muvaffak olamayacak. Biz kimseyi makamından, parasından pulundan sevmiyoruz ki. Bizi Yaradanın onları da yarattığı için seviyoruz. İkincisi tek bayrak. Bundan başka bayrağımız var mı? Bu bayrak niye kırmızı? Çünkü rengini şehidimizin kanından alıyor da onun için. Dünyada eşi benzeri yok. Üçüncüsü tek vatan. Bazı zavallılar çıkmış operasyon yapmak istiyor. Ya siz ne zannediyorsunuz bu toprakları. Burası kuru toprak değildir. Bu toprakta şehitlerimizin kanı vardı.

"PENSİLVANYA'DAN BEDDUALAR SALLIYOR, TUTMAZ!"

Dördüncüsü tek devlet. Devlet içinde devlet yoktur. ;Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar vardır. Pensilvanya'dan beddualar sallıyor. Ne oldu? Hangisi tuttu? Tutmaz ya. Dürüst değilsin, bu toplumu bu milleti parçaladın ve iflah etmeyeceksin. Bu devletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. İşin hakikatini bilmiyorlar.

"MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK"

Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. 'O ne derse doğrudur' diye mantığıyla hareket edenler var. Yolumuz bir asır önce ezanı susturmamak, milletin onurunu çiğnetmemek için yüreğiyle mücadele eden ecdadımızın yoludur. Sultan Alparslan'ın, Kılıçarslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih'in, Çanakkale şehitlerinin yoludur. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Terörle mücadelede son ana kadar, silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle, korucularımızla bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

YOZGAT'A 321 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Yozgat'a giderken eli boş gitmek olmaz. Hem toplu açılış yapalım, hem de yeni müjdeleri duyuralım istedik. Toplam yatırım tutarı 321 trilyon lira olan 74 projenin resmi açılışını gerçekleştriyoruz. Eskiden yatırım da devletten beklenirdi. Devlet temel hizmetleri getirmekle mükelleftir.

YOZGAT'A HAVALİMANI MÜJDESİ

Yozgat'ın havalimanı talebine kayıtsız kalmadık. Havalimanının Yozgat'a hayırlı olmasını diliyorum. Nihayi aşamaya getirdik. Yozgat Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum. 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşa edilecek. Bir diğer müjdemiz de hızı tren. Çalışmalar hızla sürüyor 2018 yılında buradaki istasyondan hızlı trene binecek.

"BİZ UYARDIK, GEREĞİNİ YAPMADILAR! HADİ ŞİMDİ VERİN HESABINI"

Ne yaparlarsa yapsınlar o hendekleri açanlar oradaki Kürt kardeşlerimze oraları zindan edenler bunun bedelini ödüyor, ödeyecek. Sonuna kadar devam edecek. Çünkü biz bir şeye inanmışız. Biz dünyaya sesleniyoruz. Biz damdan düştük, siz yanlış yapıyorsunuz dedik. Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına AP Konseyi'nin yanında çadır kurdurup teröristlerin resimlerini astırıyorlar. Ne oldu bak iki gün sonra? Alma mazlumun ahını... Yazık oldu o insanlara. Gaziantep'de biz yakaladık report ettik gönderdik. Beyefendiler teröristlere gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını. Terör sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşaallah anlayacaklardır.

# erdoğan # pensilvanya # Yozgat