Bayram tatili yoğunluğu başladı

Bayram tatili yoğunluğu başladı. Memleketlerine yada tatil beldelerine gitmek isteyen yurttaşlar, yollarda yoğunluk oluşturdu. Feribot seferlerinde de yoğunluk vardı. Bazı kentlerde de bayram öncesi drone ile trafik denetimi yapıldı. Uzun yola gidecek sürücüler, her 3 saatte bir mola vermeleri konusunda uyarıldı.

Bayram tatili yoğunluğu başladı

Bayram yoğunluğu başladı. Yollardaki araç trafiği arttı. Feribot seferlerinde de yoğunluk vardı.

Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek isteyenler erkenden yollara düştü. Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Bolu Dağı kesiminde yoğunluk oluştu.

Bölgede bazı araçlar arıza yaptı. Araçların bulundukları yerden kaldırma çalışmaları sırasında yoğunluk zaman zaman arttı. Karayolları ekiplerinin yanı sıra polisler, otoyolda ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Yenikapı-Bandırma feribot seferlerinde de bayram tatili yoğunluğu görüldü. İstanbul'dan Güney Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki turizm merkezlerine gitmek için tatilcilerin feribotlarla geçişlerinden dolayı, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yoğunluk yaşandı.

İstanbul Deniz Otobüslerince, Yenikapı-Bandırma hattına ek seferler konuldu. Karşılıklı 8 seferin planlandığı arife gününde, hızlı feribotların yaklaşık 1200 araç ile 9 bin 800 yolcu taşıması bekleniyor.

Hatay'da da jandarma ekiplerince, Kurban Bayramı öncesinde drone ile trafik denetimi yapıldı.

Uygulamada, Plaka Tanıma Sistemi de kullanıldı. Ekipler durdurdukları araçların sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Bayram boyunca denetimlerin sıkı şekilde süreceği belirtildi.

Kazaların önüne geçilebilmesi ve sağlıklı sürüşlerin yapılabilmesi için sürücülere, 3 saat arayla mola verilmesi konusunda uyarı yapıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Ali Fuat Şeker, yola yorgun ve uykusuz çıkılmaması gerektiğini belirtti. Araç bakımının da önemli olduğunu vurguladı.

ulusal.com.tr

# Bayram tatili