NASA, SpaceX'in 4 astronotunu uzaya yolladı

Amerikan uzay şirketi SpaceX'e ait Dragon uzay aracı, 4 astronotla birlikte uzaya fırlatıldı. Astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenerek 6 ay bilimsel araştırmalar yapacak.

NASA, SpaceX'in 4 astronotunu uzaya yolladı

Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı , SpaceX şirketine ait Dragon uzay aracını ilk tam operasyonel mürettebatı ile birlikte uzaya gönderdi.

Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin geliştirdiği Falcon 9 roketi, "Crew-1" adı verilen 4 astronot ile Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanan fırlatma, Eta kasırgası nedeniyle bir gün gecikmeli gerçekleşti.

NASA’dan astronotlar Mike Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile, Japonya Uzay Araştırma Ajansı'ndan Soichi Noguchi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenerek 6 ay boyunca bilimsel araştırmalar yapacak.

ABD Başkanı Donald Trump, fırlatılış hakkında Twitter hesabından paylaşım yaptı. "Harika bir fırlatılış. NASA, biz görevi devraldığımızda kapalı bir felaketti. Şimdi tekrar açık ara dünyadaki 'en sıcak', en ileri uzay merkezi.” ifadelerini paylaştı.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden da Twitter'da, NASA ve SpaceX’i tebrik etti. "Bu, bilimin gücünün, ve inovasyonumuzdan, yaratıcılığımızdan ve kararlılığımızdan yararlanarak neler başarabileceğimizin bir kanıtıdır.” dedi.

Yeni tip koronavirüse yakalandığı şüphesiyle karantinada bulunan SpaceX’in CEO’su Elon Musk ise fırlatılışa katılamadı.

# abd # florida # SpaceX # trump # Biden # NASA # uzay # ceo