Cami hoparlörlerinden seslenildi: Trabzon'da sel ve heyelan uyarısı

Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi için yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından Trabzon'da 18 ilçe de cami hoparlörlerinden vatandaşlara seslenildi. Vatandaşlara sel ve heyelanlara karşı tedbirli olmaları ifade edildi.

Cami hoparlörlerinden seslenildi: Trabzon'da sel ve heyelan uyarısı

Rize ve Artvin'de yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin ardından Karadeniz Bölgesi'nde uyarılar önceden yapılmaya başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla, Karadeniz Bölgesi'nde yağışların etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamanın ardından Trabzon'daki 18 ilçede camihoparlörlerinden vatandaşlara uyarı anonsları yapıldı.

Ortahisar ilçesinde merkezi sistem aracılığıyla yapılan uyarı, tüm cami hoparlörlerinden yatsı namazı öncesi vatandaşlara duyuruldu.

Uyarıda, "Saygıdeğer halkımızın dikkatine meteorolojiden yapılan uyarıya göre, yarın sabahtan itibaren bölgemizde afet riski yüksek, aşırı yağış beklenmektedir. Bu sebeple can ve mal kaybı olmaması için bütün vatandaşlarımızın özellikle dere yataklarına yakın, tehlike arz eden yerlerde bulunmaması, heyelan tehlikesi olan yerlerde hiçbir şekilde kalınmaması, yağış bitene kadar güvenli yerlerde kalınması yönünde gereken tedbiri hep birlikte alalım, hiç kimsenin canı yanmasın. Bu konuda duyarlı olalım hiç kimse üzülmesin." denildi.

# trabzon # meteoroloji # karadeniz # Hava durumu # sel # heyelan # cami # hoparlör # Rize Artvin