Çin'in "Dijital Yuan"ı ABD'de endişe yarattı

Amerika ve Çin arasındaki ticaret savaşında dijital dönem başlıyor. Çin yakında yeni kripto parası "Dijital Yuan"ı piyasaya sürecek. Bu hamlenin piyasada dengeleri değiştireceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, "küresel ekonominin ivmesi, batıdan asyaya kayıyor" diyor. Bu yorumu destekleyen bir haber de İngiltere'den geldi.

Çin'in "Dijital Yuan"ı ABD'de endişe yarattı

Çin yakında yeni kripto parası "Dijital Yuan"ı piyasaya sürecek. Bu hamle, Amerika ve Çin arasındaki ticaret savaşında dengeleri değiştirecek. Uzmanlar, küresel ekonominin ivmesinin, batıdan asyaya kayacağı görüşünde.

Çin'in yakında çıkartacağı "Dijital Yuan" Amerika'da endişe yarattı. Çin Devlet Başkanı Xi Jiping'in ((Şi Cinping'in)) Dijital Yuan'dan bahsetmesinin ardından ilk tepki Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'den ((Mark Zakırbörg'den)) geldi.

Zuckerberg, ABD Hazine Bakanlığı'nı eleştirdi. "Çin'in dijital parasını nasıl engelleyeceksiniz?" diye sordu.

Peki, Çin'in dijital para girişimi, ticaret savaşında teknolojik üstünlüğü Amerika'nın elinden alacak bir hamle olabilir mi?

Ticaret Savaş'ında küresel dengelerin değiştiğini gösteren bir diğer gelişmede İngiltere'de yaşandı. Ada ülkesi geleceğini Asya'nın yükselen ülkesine emanet etti. Çin şirketi Huawei'nin İngiltere'de 5G şebekesinin kurulumu çalışmalarına izin verileceği duyuruldu.

Bu gelişmeler ticaret savaşında teknolojik üstünlüğü Çin'in ele geçirmesini sağlayabilir.

ulusal.com.tr

# abd # çin # yuan