Hafta sonu kabusa dönecek!

Marmara'da bu akşamdan itibaren başlaması beklenen Lodos için gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Türk Hava Yolları'nın 103 seferi iptal edildi. Deniz ulaşımında da iptaller yaşandı. Gökçeada ve Bozcaada seferleri yapılmıyor.

Hafta sonu kabusa dönecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "Marmara bölgesinde hafta sonu kuvvetli lodos var" uyarısı ulaşımda aksamalara neden oldu. Türk Hava Yolları yarın için 103 seferini iptal edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri tedbir aldı. Türk Hava Yolları internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı.

Lodos uyarı deniz ulaşımını da etkiledi. Çanakkale'de beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bugünden itibaren üç gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferleri iptal edildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Marmara bölgesinde lodos bu akşamdan itibaren salı gününe kadar etkisini gösterecek. Aynı şekilde Kuzey ege'de de lodos var.

Vatandaşların, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı tedbirli olması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# meteoroloji # ege bölgesi # marmara # lodos