Ulusal Kanal haberindeki o belge dava dosyasında!

310 subayın hedef alındığı İzmir Askeri Casusluk davasına, Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı gizlenen TÜBİTAK belgesi gündeme geldi. Belgeler, savunma delili olarak dava dosyasına girdi. Milli Savunma Bakanlığı da mağdur olarak davaya katılma talebinde bulundu. Dilekçede, "dijital veriler nedeniyle "miili güvenliğin" zarar gördüğü" öne sürüldü.

Ulusal Kanal haberindeki o belge dava dosyasında!

310 subayın hedef alındığı İzmir Askeri Casusluk davasının görülmesine devam edildi.

Duruşmada, Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı gizlenen TÜBİTAK belgesi gündeme geldi. Dijital verilerden delil olmayacağına yönelik resmi mütalaanın yer aldığı belge komutanların savunma delili olarak dava dosyasına girdi. Yargılamada 30 kişinin avukatlığını üstlenen Nevzat Güleşen; Ulusal Kanal'ın 9 Temmuz'da "Gizlenen TÜBİTAK Belgesi" başlığıyla Türkiye'ye duyurduğu haberi mahkeme heyetine sundu.

TÜBİTAK'ın 29 Kasım 2010 tarihli yazısıda "dijital dosyalardaki üst veri bilgilerinin manüpilatif olduğu ve tek başına delil niteliği taşımayacağı" belirtiliyor. Avukat Güleşen, yazıdaki bilgilerin davanın delillerini inceleyek bilirkişi heyetine de sorularak teyid edilmesini talep etti.

İstanbul "Askeri Casusluk" davasına gönderilen TÜBİTAK belgesini görevden alınan özel görevli savcı Fikret Seçen'in adli emanete kaldırarak gizlediği ortaya çıkmıştı.

Duruşmada ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı da davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Mağdur olarak katılma talebinde bulunan Bakanlığın gerekçesi ise "iddia konusu dijital veriler arasında milli güvenliği etkileyecek belgeler" bulunması.

Donanma Komutanı Kormairal Veysel Kösele'nin de yargılandığı davada komutanlar, iddialara konu dijital veriler ile ilgilieri olmadığını açıklamıştı. Özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından davada tutuklu yargılanan kimse kalmamıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # tübitak # ozer surmeli # izmir askeri casusluk