Ulusal Kanal'a "Bilal" cezası

"Ulusal Kanal'a verilen ceza, aslında halka verilmiş bir cezadır" Meslek örgütleri ve gazeteciler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Ulusal Kanal'a verdiği para cezalarını bu sözlerle değerlendirdi. Ulusal Kanal, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında şüpheli olarak ifadeye çağırıldığını kamuoyuyla paylaştığı için RTÜK tarafından 11 bin 886 liralık idari para cezasına çarptırıldı.

Gazeteciler Ulusal Kanal'a Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen 11 bin 886 liralık para cezasına böyle tepki gösterdi.

Ulusal Kanal, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın "rüşvet ve yolsuzluk soruşturması"nda şüpheli olarak ifadeye çağırıldığını kamuoyuna duyurdu. Haftalarca tartışılan haber, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Ancak RTÜK, bu haberi duyurduğu için Ulusal Kanal'a idari para cezası verdi. Haberin bedeli, 11 bin 886 Türk lirası oldu.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen, cezanın Türk halkına kesildiğini vurguladı.

Sirmen, RTÜK cezasının AKP, BDP ve cemaat ittifakıyla verilmesini de eleştirdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, bir ülke başbakanının oğlunun yolsuzluk skandalına isminin karışmasının dünyanın her yerinde haber olacağını vurguladı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, yandaş olmayan Ulusal Kanal'ın özellikle AKP hükümeti döneminde baş hedeflerden biri olduğunu belirtti.

Gazeteci Yazar Yazgülü Aldoğan da cezaya tepki gösterdi.

Haber: Gizem Güneş

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanalk.com.tr

# AKP # recep tayyip erdoğan # ulusal kanal # BDP # rtük # bilal erdoğan # yazgülü aydoğan