Ege Üniversitesi’nde Dedeoğlu kıyımı

EGE Üniversitesi’nde (EÜ) 15 Temmuz sıralarında Rektör olan Candeğer Yılmaz’ın ekibi, yeni vekil rektör ve aynı zamanda eski Samanyolu TV programcısı, Today’s Zaman yazarı Beril Dedeoğlu sayesinde yeniden görevlerine dönüyor.

Ege Üniversitesi’nde Dedeoğlu kıyımı

Aydınlık'tan Füsun İkikardeş'in haberine göre, Başarısız darbe girişiminin ertesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektörlüğe atanan ve ancak 6,5 ay görevini yapabilen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’dan sonra vekaleten rektörlüğe atanan Dedeoğlu, Hoşcoşkun’un atadığı yeni dekanları yerlerinden alıp, Candeğer Yılmaz ekibine unvanlarını iade etti. Vekil Rektör, dekanlarla başlayıp bazı akademisyenleri de yerinden ettikten sonra, idari personele de el attı. Son olarak, yine Candeğer Yılmaz döneminde görevli olan, ancak adları PKK-FETÖ bağlantılarına ya da yolsuzluk davalarına karıştığı için açığa alınan idari personele eski koltuklarını ya da eşdeğer kadroları dağıtmaya girişti.

FETÖ-AB KARIŞIMI PARLAK SİCİL

Beril Dedeoğlu, idari personele kıyımına, göreve geldikten yaklaşık dört ay sonra başladı. Dedeoğlu’nun keyfi tutumu, akademisyenler arasında şikayet konusu oldu, durumu YÖK Başkanlığına rapor ettiler. Kariyerinde parlak bir AB’ci, FETÖ yayınlarının gözde ismi, “akil adamlar” listesinde aktif açılımcısı gibi parlak bir sicili olan Dedeoğlu, 2012 yılında Abdullah Gül tarafından YÖK üyeliğine, Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 63. hükümette AB Bakanı görevlerini üstlendi. Açılım döneminde Anadolu’yu dolaşan akil adamlardan biriydi. Erdoğan döneminde de kendine danışmanlık, Star gazetesi yazarlığı ve EÜ Rektör vekilliği gibi kritik unvanlar edinebilmesi, hatta Erdoğan’ın atadığı Hoşcoşkun’u bile koltuğundan etmesi kaygı ve şüpheyle izleniyor.

UZUN KIYIM LİSTESİ

Dedeoğlu’nun görevden aldırdığı isimlerin en başında yer alan dekanlar, yasa gereği YÖK tarafından atanabiliyor. 1,5 ay içinde 9 dekan görevden alındı, biri Dedeoğlu olmak üzere 8 fakülteye, Candeğer Yılmaz döneminde görev yapmış isimler yeniden atandı.

# ege üniversitesi # beril dedeoğlu