Dünyaca ünlü Afyon Kaymağı

Afyonkarahisar'da üretimi yapılan coğrafi işaret tescilli, dünyaca ünlü Afyon kaymağı tadıyla ve üretimiyle ön plana çıkıyor. Peki bu kaymağı diğerlerinden ayıran özelliği nedir? Haberimizde izleyelim.

Dünyaca ünlü Afyon Kaymağı

Afyonkarahisar'da coğrafi işaret tescilli, dünyaca ünlü Afyon kaymağı, hem adından hem tadından söz ettiriyor. Peki bu kaymağı farklı kılan özellik nedir.

Soğuk hava şartlarında 12 saatte oluşan Afyon kaymağı, şehre giden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ürünlerden biri oluyor. Afyon kaymağı üreticisi Burak Can Köse, nasıl yapıldığını anlattı.

Kentte 17 işletmede özel hijyenik şartlarda yılda yaklaşık 253 ton manda kaymağı üretimi yapılıyor.

Manda kaymağı genellikle kahvaltılarda veya tatlılarla tüketiliyor. Ayrıca, lokum ve şekerleme sanayisinde de bu kaymak kullanılıyor.

# Afyonkarahisar # Afyon # kahvaltı # Manda