KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı açıkladı: Büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi

Kıbrıs’ta 20 aydır devam eden sözde çözüm ve barış görüşmeleri hüsrana uğradı. ENOSİS kutlaması yüzünden gerilen ilişkiler bugün Rum lider Anastasiadis’in masayı terk etmesiyle ciddi bir krize dönüştü. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum mevkidaşının davranışını “kapıyı sert bir şekilde vurup çıktı” sözleriyle özetledi. Anastasiadis ise “masadan kaçan ben değil Akıncı oldu” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı açıkladı: Büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi

ENOSİS kutlaması, 20 Temmuz restleşmesi ve müzakerelerde çarpılan bir kapı.

Kıbrıs’ta pamuk ipliğine bağlı bir halde yürütülmeye çalışılan müzakereler bugün tarihi bir krize şahitlik etti.

Ara bölgede yapılan görüşmelerde Rum lider Nikos Anastasiadis, “söyleyecek hiçbir şeyim yok” dedi ve kapıyı çarparak salonu terk etti.

Olayın hemen ardından konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anastasiadis’in öfkeyle hareket ettiğini söyledi.

Rum Meclisi’nin ENOSİS kararına ilişkin eleştirilerini tekrarladığını belirten Akıncı, Anastasiadis’in buna tepki gösterdiğini anlattı. Akıncı’nın “Masadan kalkıldığı gibi geri dönülebilir” ifadeleri ise dikkat çekti.

Rum lider Anastasiadis ise masadan kendisinin değil Akıncı’nın kalktığını belirtti, ENOSİS oylamasına ilişkin kendilerine dayatma yapıldığını ileri sürdü.

Konunun çarpıtıldığını ileri süren Rum lider, “Türkiye ve Kıbrıs Türk liderlerince kendi çıkarları uğruna saptırılmasından rahatsızlık duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis ayrıca, Birleşmiş Milletler adına müzakereleri gözlemleyen Espen Barth Eide ile tartıştığını da itiraf etti.

“Eide bize Kıbrıs Türk tarafının haklı olabileceğini izah etmeye kalktı.” Diyen Rum lider, “Kendisine böyle bir görev tanımı ve hakkı

ulusalkanal.com.tr

# KKTC # Mustafa Akıncı # Anastasiadis