Erdoğan, Tusk ve Juncker ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek hafta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile 3'lü görüşme gerçekleştirecek. Tıkanan üyelik müzakereleri, idam cezası ile ilgili açıklamalar ve mülteci anlaşması gibi kilit konular masada olacak. Erdoğan daha sonra NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak ve Trump ile görüşecek.

Erdoğan, Tusk ve Juncker ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için 24 Mayıs’ta Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gidecek.

Erdoğan, iki günlük Brüksel temasları sırasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yüz yüze görüşecek.

Görüşmeler Türkiye'nin AB üyeliği konusunda son dönemde taraflardan gelen sert mesajların gölgesinde gerçekleşecek.

Erdoğan'ın, Tusk ve Juncker ile yapacağı 3'lü görüşmede "Tıkanan üyelik müzakereleri, idam cezasını geri getirme yönünde yapılan açıklamalar ve Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşmasının geleceği" gibi kilit konular masada olacak.

Görüşmenin Türkiye ve AB arasında bir zirve yapılmasının önünü açabileceği belirtiliyor.

Erdoğan, 25 Mayıs’ta Brüksel’de yeni NATO karargâhının açılışı dolaysıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Zirve, ABD Başkanı Trump ile diğer liderlerin bir araya geleceği ilk uluslararası toplantı olacak. Erdoğan, Trump’la ikinci yüz yüze görüşmesini de burada yapacak.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # trump # avrupa birliği # Donald Tusk # Jean-Claude Juncker