Gezi istatistikleri yayınlandı

Güvenlik ve istihbarat birimleri, Gezi eylemleriyle ilgili istatistik bilgileri yayınladı. Gezi Parkı eylemlerinde, 80 ilde toplam 5 bin 532 eylem yapıldı. Güvenlik birimlerine göre; eylemlere katılanların yüzde 78'i "ulusalcı-laik" yurttaşlar.

Gezi Parkı'ndaki direniş ile başladı, Türkiye'nin dört bir yanında AKP iktidarına karşı ayaklanmaya dönüştü. Güvenlik ve istihbarat birimleri, eylemlerle ilgili istatistik bilgilerini açıkladı. Eyleme katılan yurttaşların yüzde 78'i ulusalcı-laik yurttaşlar.

28 Mayıs ile Eylül'ün ilk haftası arasında, toplam 5 bin 532 eylem yapıldı. Eylemler, Türkiye'nin 81 ilinden 80'ine yayıldı.

Eylemlere katılanlardan 5 bin 513 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar üzerinden yapılan çalışmada, eylemlere katılanların, yüzde 78'inin ulusalcı-laik yurttaşlar olduğu açıklandı.

Eylemlere katılanların yüzde 50'si kadınlardan oluşuyor. Gençlerin oranı ise bir hayli fazla... Eyleme katılan yurttaşların yüzde 82'si genç, yüzde 17'si ise 31-40 yaş arası grupta yer alıyor.

Eylemcilerin yüzde 85'inin aylık geliri 2 bin liranın altında...

ulusalkanal.com.tr

# eylem # istatistik # kadın # gezi parkı # genç # Haziran # yurttaş