HDP'li Baydemir Türkiye'yi tehdit etti

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'te yaşadığı ''Kürdistan'' diyaloğu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin de gündemine girdi. HDP'nin firari yöneticisi Osman Baydemir, Türkiye'yi işgalci olmakla suçladı. Baydemir, ''üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan'a komşu olacaklar''ifadelerini kullandı.

HDP'li Baydemir Türkiye'yi tehdit etti

Siirt'te İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in esnaf ziyaretinde geçen ''bulunduğunuz yer Kürdistan'' diyaloğu ile iligli PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den de açıklama geldi. HDP'nin firari yöneticisi Osman Baydemir, Fransa'nın başkenti Paris'ten ''burası Kürdistan'' diyen esnafa sahip çıktı. Baydemir, ''Daha Meral hanım iktidar olmadan ona 'Burası Kürdistan'dır'' diyen kişi gözaltına alınıyor.'' dedi.

Rudaw'a konuşan Baydemir Türkiye'yi de hedef alan açıklamalar yaptı. HDP'li Osman Baydemir, ''İşgalciler bilmelidir ki şu an üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan'a komşu olacaklar'' ifadelerini kullandı.

Silahlı terror örgütüne üye olmak suçundan kırmızı bültenle aranan Baydemir, Türkiye'den kaçarak Batı'ya sığınmıştı.

# pkk # hdp # İyi Parti # terör # terör örgütü # siirt # Kürdistan # osman baydemir