CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı! "Partiler üstü bir temsil gücü olmalıdır"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “Muhalefetin ortak adayı Akşener olacak” iddiaları tartışılırken, CHP’den dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Aday, partili olabilir ama partiler üstü bir temsil gücü olmalıdır” dedi. “Kılıçdaroğlu aday olur mu” sorusuna da yanıt veren Tezcan “Biz erken isim telafuz etmeyeceğiz” dedi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı! "Partiler üstü bir temsil gücü olmalıdır"

“Partili olabilir ama partiler üstü temsil gücü olmalı” dedi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda net konuşmadı.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener’in muhalefetin ortak adayı olacağı iddiaları gündemdeyken CHP’den açıklama geldi.

Açıklamayı, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan yaptı. Cumhuriyet Gazetesine konuşan Tezcan, Cumhurbaşkanı adayının herhangi bir partiye üye olabileceğini söyledi. Adayın partiler üstü bir temsil gücü olması gerektiğini belirten Tezcan “Biz bir aday tekeli yaratmıyoruz.” dedi.

Erken bir seçimi her zaman beklediklerini söyleyen Tezcan Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağına yönelik soruyu da yanıtladı.

”İSİM TELAFUZ ETMEYECEĞİZ: Biz erken isim telafuz etmeyeceğiz. Onun adaylığı da seçeneklerden biri ama seçeneklerimiz çok geniş, onu söyleyeyim. Demokrasi, adalet ve huzur ekseni çok daha büyük bir şansa sahip. Aday blokajı yok burada. Ak Parti’nin adayı Erdoğan. Bize deniyor ki ‘Adam 1-0 önde başlıyor. Siz daha adayı beliryeceksiniz, geriden geliyorsunuz’. Ama bence bu onların dezavantajı ve bizim avantajımız."

Cumhurbaşkanı adayının partinin yetkili kurallarında belirleneceğini söyleyen Tezcan, “ama kurullar izlediğimiz kucaklayıcı çizgiye uygun bir tutum içinde olacak” ifadelerini kullandı.

Tezcan’ın gündeminde Cumhuriyet düşmanı Said Nursi propagandası yapılan Adalet Kurultayı’da vardı. Tezcan, HDP’ye selam yollanan kurultay için “parti politikasına yön verecek” dedi.

ulusal.com.tr

# chp # cumhurbaşkanı # kılıçdaroğlu # Akşener